Rólunk

 
 
 

 A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete (MOE, HuMSIRC – Hungarian Medical Students’ International Relations Comittee) non-profit, közhasznú egyesület. Az országos egyesület a hazai hallgatói szakmai szervezetek közül a legnagyobb, országosan mintegy 800 orvostanhallgatót, leendő orvost tömörít. Teljes jogú tagja az Orvostanhallgató Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (International Federation of Medical Students' Associations – IFMSA), mely 1951-ben alakult, ma pedig 97 tagországgal a világ legnagyobb ifjúsági szervezete. Az IFMSA az ENSZ és a WHO által is elismert orvostanhallgató világfórumként működik, és mintegy 1,2 millió leendő orvost képvisel.
A Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének az ország valamennyi graduális orvosképzést nyújtó egyetemén van helyi bizottsága: Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett. A Helyi Bizottságok szerkezeti felépítése csaknem azonos a különböző városokban. A Helyi Bizottságok munkáját a nyolctagú országos vezetőség koordinálja.
A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete számos különböző területen fejti ki tevékenységét. Az Egyesület munkáját Munkacsoportok végzik a különböző aktivitási területeknek megfelelően: az oktatásüggyel, a nemzetközi szakmai és tudományos csereprogrammal, az egészségfejlesztéssel és a reproduktív egészségüggyel foglalkozó Munkacsoportok munkáját az Elnökség hangolja össze. A látszólag különálló Munkacsoportok munkája egymásra épül. Az egyes munkacsoportok egymás munkáját erősítik, segítik.