Szívdobbanás - párkapcsolati erőszak műhelyelbeszélgetés

 
 
 

A Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületének (DOE) Ember jogi szekciója és a Nők A Nőkért Együtt Az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) ezennel szeretettel meghív benneteket az első műhelyelbeszélgetésünkre, mely a November 25-i Nők elleni erőszak megszüntetéséért világnap jegyében kerül megrendezésre; témája a párkapcsolatokon belül előforduló nemi erőszak. A műhelyelbeszélgetést a NANE munkatársai fogják vezetni egy interaktív csoportos foglalkozás keretében.

Az első komoly párkapcsolatukat kezdő fiatalok kifejezetten veszélyeztetettek a bántalmazással kapcsolatban: nagyon kevés tapasztalatuk van, és rengeteg téves információt kapnak arról, hogy mi számít elfogadhatónak, sőt kívánatosnak egy párkapcsolatban, és mi lehet figyelmeztető jel. Nem véletlen, hogy az Európa Tanács adatai szerint a súlyos testi erőszaknak párkapcsolaton belül leginkább kitett csoport a 17-24 év közötti lányok, fiatal nők csoportja.
A foglalkozás rövid ízelítőt nyújt a nemzetközi együttműködésben kidolgozott Szívdobbanás tematikáról, melynek keretében a 14-25 éves korosztály számára terveztünk foglalkozásokat a jól működő párkapcsolatról, a párkapcsolati erőszak felismeréséről, korai figyelmeztető jeleiről, és arról, hogy mit tehet az, aki tanúja egy barátja, barátnője bántalmazó párkapcsolatának.

Időpont: November 29, 17:00-18:30
Helyszín: Markusovszky Lajos 3-as Kollégium - tárgyaló

DOE-pontot itt is lehet kapni, mégpedig 2-t.

A maximum létszám: 25 fő (!) ezért JELENTKEZNI szükséges az eseményre emailben (lome.debrecen@humsirc.hu). Jelentkezés hiányában nem lehet részt venni a foglalkozáson. Az email tartalmazza a neveteket, NEPTUN-kódotokat, évfolyamotokat. A foglalkozás KOEDUKÁLT. A limitált helyek miatt arra kérünk benneteket, hogy amennyiben már feljelentkeztetek, de mégsem tudnátok eljönni JELENTKEZZETEK LE az eseményről vagy jelezzétek felénk. Ennek hiányában nem csak másoktól veszitek el a helyet, de a programért járó pont kétszeresét vonjuk le.

magyar